Glöm inte att stötta LCD när du pantar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Cheer & Dance Team

Tävlingsverksamheten

Här presenterar vi ett urval av tävlingskalendern. För fullständig tävlingskalender hänvisar vi till Svenska Cheerleadingförbundet.

 

Här kan du även ladda hem de dokument som styr Svenska Cheerleadingförbundet, när det gäller tävlingar.

 

Man skall vara medveten om att man som tränare alltid måste läsa och förstå hela TB, TR och ordlistan för att vara maximalt förberedd för sitt lags deltagande i olika tävlingar.

 

Tävlingsregler och tävlingsbestämmelser

Domarprotokoll 

 Internationella tävlingsregler

Blanketter för tävling
Nytt inför 2020-2021

Svenska Cheerleadingförbundets tävlingskommitté planerar att släppa nästa säsongs TB/TR under maj månad. Men i senaste Cheer-Info skickade de ut en påminnelse om förändringarna som släpptes i februari. 


Åldersförändringar:

  • Junior Level 1-4
  • Ny ålder 13-16 år (tidigare 12-16 år)
  • Junior Allgirl/Junior Coed Elite
  • Ny ålder 13-17 år (tidigare 12-16 år)

Alla andra åldersregler är samma som säsongen 19/20.


Förändringar i antal:

  • Level 1-3
  • Tillåtet max antal i klasserna level 1-3 är 22 st aktiva (tidigare 20 st)

Nytt inför 2021-2022
Nu har Svenska Cheerleadingförbundets tävlingskommittén publicerat tävlingsreglerna (TR) för säsongen 21/22. Ni finner dem här.

En stor förändring i TR 21/22 är åldersreglerna som har flyttats upp i alla divisioner. Beslutet går enligt SCF i linje med Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott där barn ska idrotta efter sina förutsättningar. De nya reglerna för junior- och seniorklassen innebär även en förflyttning emot en äldre seniorklass och en naturlig övergång emot masters.

Reglerna är även anpassade för säkerställa att idrotten har bästa möjliga förutsättningar efter corona, det vill säga att alla aktiva kommer kunna stanna i sin division nästa säsong. Då corona-pandemin har påverkat idrotten på många sätt, så kommer det finnas möjligheter att söka dispens i större uträckning än vanligt säsongen 21/22, tex dispens kring lägsta antal i lagen.

TK kommer även under våren utreda nya och anpassade sätt för barn (miniminiorer) att träna och visa upp. Mer information om detta kommer längre fram.

 
Var med och stötta LCD

Våra sponsorer