1898 - Idrotten cheerleading föds i USA. Officiell födelsedag 2 november.
1920 - Från början var cheerleading enbart öppet för män. Efter 1:a världskriget blev det dock tillåtet även för kvinnor att träna. Bland de fd. utövarna finns ex-presidenterna Reagan och Eisenhower.
1950 - Gymnastiska element gör sitt intåg och cheerleading blir mer av en egen idrott. 1951 börjar man tävla i USA.
1985 - Cheerleading introduceras i Sverige i mitten av 80-talet.
1989 - För första gången arrangeras tävlingar i Sverige.
1995 - Svenska Cheerleaderförbundet (SCF) bildas den 11 juni. SCF ansluter sig till ECA - European Cheerleader Association. EM arrangeras för första gången.
1996 - Uppbyggnaden av distrikten i Sverige påbörjas. DM arrangeras för första gången.
1998 - SCF arrangerar EM för första gången. Tävlingarna hålls i Malmö. Samma år arrangeras RM i Luleå. IFC - International Federation of Cheerleading bildas i samband med EM i Malmö.
1999 - Riksidrottsförbundet beviljar oss SM och DM status på våra tävlingar. Sverige vinner två EM guld.
2001 - VM arrangeras för första gången av IFC i Tokyo, Japan. Vid tävlingarna deltar dock inte USA som ännu inte lyckats organisera idrotten likt övriga idrotter som tävlar internationellt. Sverige vinner silver i cheerdans.
2009 - VM arrangeras av ICU - International Cheer Union som bildats och byggts upp vid sidan om IFC. Organisationen lockar allt fler medlemsländer och har medlemmar på alla fem kontinenter. ICU har under de år förbundet funnits också byggt upp kontakter med IOC i syfte att göra cheerleading till en olympisk idrott.
2011 - Sverige lämnar IFC, för att istället ansluta sig till ICU. Året därpå lämnar Sverige ECA och ansluter sig till ECU, som är ICUs systerförbund på internationell nivå i Europa. Sverige vinner ett VM brons. Det är den första VM medaljen för Sverige när det handlar om traditionell cheerleading.
2012 - Svenska Cheerleaderförbundet ändrar namn till Svenska Cheerleadingförbundet, som ett led i att fokusera mer på idrotten i sig och inte utövaren av densamma. Beslutet fattades av SCF årsmöte 2011.
2014 - International Cheer Union väljs in och antas till Sport Accord, vilket är steget under Internationella olympiska kommittéen. Det internationella beviset på att cheerleading ses som en egen sport. Det skrivs också ett avtal med det internationella gymnastikförbundet, FIG som reglerar vad som krävs för att cheerleading ska ses som en egen idrott.
2016 - Internationella Olympiska Kommittén ger idrotten cheerleading och dess internationella förbund, International Cheer Union, ett provisoriskt erkännande, som är det första steget i en lång process mot att en dag kanske få erkännandet som en olympisk idrott.
2017 - För första gången arrangeras junior-VM i cheerleading. Sverige vinner en historisk bronsmedalj. Det året skickar också Sverige en rekordstor trupp till VM. Finaldagen direktsänds via livestream av Olympic Channel. 130 representater från de fyra landslagen - damlandslaget (Team Sweden Allgirl), mixade landslaget (Team Sweden Coed), landslaget i pom freestyle (Team Sweden Pom) och damlandslaget för juniorer (Team Sweden Junior Allgirl). 2017 är också året när ett svenskt lag - GCO Wildcats från Gothenburg Cheer One - för första gången vinner en medalj på klubb-VM.
2018 - Det svenska damlandslaget i cheerleading, Team Sweden Allgirl blir trea på VM. GCO Wildcats försvarar sin bronsmedalj från klubb-VM 2017. Vidare får Sverige ta emot utmärkelsen "Årets internationella genombrott" av det internationella förbundet, International Cheer Union.
2019 - Det svenska juniorlandslaget i cheerleading för damer, Team Sweden Junior Allgirl blir historiska när de som första svenska landslag vinner en guldmedalj på ett världsmästerskap i och med första platsen på junior-VM 2019. Den 26 maj blir sedan en historisk dag för svensk cheerleading, då Svenska Cheerleadingförbundet får ett erkännande och väljs in som medlemmar och ett nytt specialidrottsförbund i Riksidrottsförbundet, RF.
2020 - Till följd av coronaviruset och sjukdomen covid-19 tvingas Svenska Cheerleadingförbundet att ställa in tre av fyra distriktsmästerskap (mellersta, Stockholm och södra), årets nationella mästerskap RM & SM, samt landslagens medverkan i vårens världsmästerskap för juniorer och seniorer. Dessutom ställdes årets europamästerskap för juniorer och seniorer in, då det flyttades till 2021.
2021 - Under detta år anordnas inga DM. De nationella mästerskapen blir digitala, liksom årets VM. Inte heller detta år anordnades något EM. Den första fysiska tävlingen för året blir NALC i Göteborg. I december ges idrotten cheerleading och International cheer union ett permanent erkännande av IOK.
2022 - Återigen kan tävlingar anordnas. Sverige blir trea på junior-VM. Svenska Cheerleadingförbundet väljs in i SOK.
2024 - Svensk cheerleading finns för första gången med under SM-veckan vinter i Luleå och som arrangeras av RF och SVT. Nordiska mästerskapen (NM) är också tillbaka efter några års frånvaro. Nu som ett öppet mästerskap.