Glöm inte att stötta LCD när du pantar!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Luleå Cheer & Dance Team

LCD Dragonflies
LCD Dragonflies säsongen 21/22. Foto: Luleå Cheer & Dance Team.

Det här är ett tävlingsförberedande lag, som utvecklar medlemmarna både mot tävling och egen träning. 

 

Gruppen består under den här säsongen av tjejer födda 2007-2011 som kommer att träna en gång i veckan och då jobba mycket med grunderna inom lagidrotten cheerleading - dvs rörelsemönstret, men även grundläggande gymnastik, hoppteknik, samt byggmoment (stunts och pyramider) motsvarande level 1. 

 

Medlemmarna deltar även i individuellt anpassad träning inom tumbling. Självklart kommer de också att lära varandra vad det innebär att vara en bra och rättvis kompis.

 

Eftersom gruppen inte tävlar kommer de få chansen att visa upp små program på t ex en tyckartävling, samt terminsavslutningarna och genrepen i samband med de andra lagen i föreningen.

 

Tyckartävlingar 21/22:

  • Future Spring Cup, Boden

Träningstider:

  • Måndagar (individuella tumblingklasser)
  • Söndagar kl 12-13.30

Om inte annat sägs så håller vi till i sporthallen på Porsön, i B-hallen när vi tränar.


Avgifter:

  • Terminsavgift = 1 000 kr/ termin 
  • Medlemsavgift = 250 kr / år
  • Licensavgift = 30 kr/ säsong tom 11 år, 50 kr/ säsong from 12 år

Tränare

  • Vendela Lilja
  • Molly Åkerlund
  • Vendela Öman

Intagning till gruppen görs i samband med höstterminen, men vi tar fortlöpande emot intresseanmälningar. Inför säsongen 2021/2022 har vi öppnat upp 20 platser i laget.

 

Vill man börja träna i Dragonflies som är ett tävlingsförberedande lag förutsätter det att vi har lediga platser i gruppen, samt att man har grundläggande förkunskaper. Exempelvis så vill vi att man behärskar kullerbyttor, hjulningar, handstående och rondater, samt har påbörjat mjukisar, för att kunna gå vidare mot andra moment. 

 

Känner man att man vill träna cheerleading, men inte är redo för denna grupp, så rekommenderar vi att man anmäler sig till en träningsgrupp och då i första hand Butterflies. 

 

Är du intresserad? Vill du söka en plats i laget? Tveka inte! Skicka in en intresseanmälan!